Amazon

marți, 24 martie 2020

ÎN NEGURA MORȚII ȘI A MINȚII

ÎN NEGURA MORȚII ȘI A MINȚII …
Ce putem spune - până acum - despre Coronavirus? Că avansează. Sperăm că măsurile luate să dea rezultate, sperăm că faptul că ni s-au luat - pentru o perioadă scurtă de timp - libertățile fundamentale, să merite, să merite în sensul că se va sfârși acest coșmar.
Aceast virus nu ne arată doar spectrul morții dar ne trimite și într-o zona de negură a minții și anume a mintii puține sau bolnave a autorităților. Reper întrebarea : pentru ce această secretomanie, pentru ce nu avem voie sa știm dacă spitalele sunt pregătite? Pentru ce? Pentru că probabil și mai mult ca sigur : NU SUNT PREGĂTITE!
Unde sunt bugetele care trebuiau să vină doldora în valuri de la autorități? De ce nu suplimentari URGENT cu sumele de bani necesare? Bine că ați dat la multinationale, la străini 300.000.000 de euro acum câteva luni și astăzi spitalele nu au cu ce să cumpere măști, biocide, combinezoane și ochelari! Și acum ce au făcut străini? Franța și- a tras 300 de miliarde și noua ne-au dat un miliard care nici măcar nu ni l-au dat, ci ne-au scutit de niște obligații care și alea sunt inventate și pe care Polonia, Ungaria și Cehia au refuzat - de multă vreme - să le mai plătească (dar asta este o alta discutie).
De ce nu dați bani să se facă secții de terapie intensivă în toate spitalele? Nu există tuneluri de decontaminare la spitale, camere de decontaminare, nu există ventilatoare, nu există clopote pentru egalizarea presiunii respiratorii…. Există doar niște țevi în perete din anii 80!
Voi sunteți normali? Bine că voi sunteți la adăpost, bine că stați în continuare în genunchi ca niște slugoi și nu protestați despre faptul că UE ne-a dat un miliard pe care nici nu ni l-a dat, UE ne-a dat m..e, din nou (m..a parcă era sloganul vostru electoral nu?) …. Și faceți cu noi talente de stăpâni, dați interdicție de comunicare prefecților și țineți totul secret De fapt voi nu țineți secretă penuria ci incompetența de a face ceva. Luați urgent măsurile necesasre căci atunci când va exploda - să speram că nu - medicii și asistentele se vor sacrifica în van și vor muri pe capete. Doamne ferește.
Bine ca stați la adăpost în turnurile voastre de fildeș!
Bătrânii, părinții nostrii care ne-au crescut și au avut grija de noi! Bunicii noștrii, bucuria nepoților a copiilor noștrii și izvorul nostru de pilde, anecdote și înțelepciune, aveți grijă de ei, explicați-le ca TREBUIE SĂ STEA ÎN CASĂ! Este rândul nostru sa avem grija de ei!
Și nu în ultimul rând, medicii, asistentele asistenții și personalul medical auxiliar! Adevărați eroi plecați la război aproape fără arme, vă multumim și vă asigurăm de respectul nostru!
Stați în casă!

Bogdan Gabriel





Textul  original îl  puteţi citi peSocietatea de opinie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu