Amazon

miercuri, 25 martie 2020

Forta majoră sau forță coercitivă?

Forta majoră sau forță coercitivă?
Unde ne situăm acuma? E pandemie, decalarată la nivel mondial. Un miliard și trei sute de milioane de oameni vor fi în carantină până la sfârșitul acestei săptămâni.
Aceasta carantină , vine cu suspendarea contractelor de munca, cu suspendarea și închiderea de firme și companii mari cu concedii fără plată cu șomaj tehinc și cu niște promisiuni de la Guvern ce se vor plăti 75 % din salarii dar și acelea în niște condiții pe care încă nu le cunoaștem și nu acum.
Când anume și cum? Nu stim exact.
Franța, Germania, Austria…. etc… au amânat ratele la bănci, au amânat facturile la utilități, aprovizionează spitalele cu cele necesare, la noi? La noi????
La noi nimic….
Nu spune nimeni sa nu le mai plătim, nu spune nimeni ca vrem sa fim scutiți absolut, și a priori fără condiții pentru aceasta perioadă, dar nu este normal ca aceste mari companii să încaseze și să nu le intereseze că e pandemie și sunt blocaje în economie. Sa incaseze ca și cum nu ar fi nimic și ar fi totul normal…. Nu mai aduc vorba despre alte lucruri - cum ar fi diferentele de bani dintre consum și facturare, de facturi "ESTIMATE", de regularizări de iarnă pe criterii doar de ei știute - nu mai zic de astea, ca trebuie sa fim pe sistem ZEN… ca avem destule pe cap și avem chiar morți și persoane dragi care s-au îmbolnăvit.
Ce fac cei care au afacerile în chirii la companii sau la investitori și dezvoltatori imobiliari. Păi dacă Guvernul mi-a închis restaurantul cum să-i mai platesc lui Urban sau lui Coresi chiria? Sau lui AFI? Sau proprietarului particular?
CUM?
Dacă sunt în șomaj tehnic sau s-a închis firma, din cauza pandemiei, cum să mai plătesc lumina sau gazul?
CUM?
DOMNILOR GUVERNANȚI rezolvati aceste chestiuni URGENT căci aceste chestiuni nerezolvate pot creea focare de instabilitate care vor fi din ce în ce mai dese și asta poate duce la ANARHIE.
Inca odată, nu vrem sa nu le mai plătim, dar vrem ca acestea sa fie amânate și după aceea pot fi impartite pe mai multe luni și adăugate la facturile curente…. sau se pot găsi soluții…
Nu uitam nici de aceasta data sa mulțumim medicilor și personalului medical auxiliar care sunt în prima linie în spitale și centre de carantina, ca niște soldați sub bombardament continuu… Va mulțumim încă odată și va asigurăm de respectul nostru!
Și încă ceva, sa nu aveti resentimente față de militarii si față de polițaii și jandarmii pe care îi veți vedea pe stradă, sunt și ei oameni ca și voi, au și ei părinți, copii si bunici vulnerabili ca și voi, dar stau în strada și riscă sa se infecteze de la vreun imbecil. S-ar putea sa fie mai nervoși, treceți peste, legitimați-va și fiți pregătiți cu declaratiile prevazute de Ordonanță pentru fiecare ieșire pe care o faceti (ar fi bine sa fie puține sau deloc) și nu în ultimul rand, LA MULȚI ANI Politiei Române!

Rezolvati-o domnilor guvernanți!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu