Amazon

joi, 19 martie 2020

CORONAVIRUS e secretă ?!?

CORONAVIRUS e secretă ?!?
Sau avem un nou tip de COVID 19, respectiv "Coronavirus IMBECILUS" !!!
Observ în rândul autorităților, o stare de secretomanie imbecil - agresivă, amestecată cu o oarecare disperare pentru faptul ca : "ce face el, cu ăștia care insistă dom'le sa întrebe de virus, care vor ei sa știe și sa scrie!"
Cu starea perpetua și omniprezenta de imbecilitate în rândul autorităților, sunt obișnuit dar acuma vad ca a apărut un flagel și anume secretomania…. Și ne-o flutura cu atâta emfaza și atât de triumfători de parcă această secretomanie ar fi rezolvarea crizei, de parca ar fi rezolvarea pandemiei. Ferească Dumnezeu sa intri într-o instituție sa întrebi ceva căci imediat ești privit chiondorâș și catalogat ca agitator!
Eu cred ca s-a dezvoltat o noua tulpină de COVID 19 și anume "Coronavirus IMBECILUS" dar care ataca doar autoritățile! Este de înțeles ca trebuie păstrată o confidențialitate, ca centrele de carantina sunt secrete pentru ca exista - in rândul populației - tot felul de cretini care s-ar duce acolo și s-ar pune în pericol atât pe ei, cât și pe alții ulterior. E de inteles. Dar de aici pana la a amenința ziariști cu pușcăria că au îndrăznit să ceară informații pentru a le face cunoscute publicului este distanța cam mare. E de înțeles să - i aduci ziaristului la cunoștință că anumite lucruri nu poți sa i le spui, dar de aici pana la a amenința un ziarist cu închisoare este o prăpastie larga de trecut. Pai, nici nu am întrat bine în stare de urgență sau de necesitate și deja aproape ca fiecare șef de instituție și fiecare șefulet de direcție sau departament se crede un mic dictator, un mic war - lord, un mic Musollini.
Mai directorasi, sfatul meu este să puneți puțin frână la falsa senzație de putere și la aroganță și să aveți în vedere ca și amenințarea și abuzul de funcție, cercetarea abuzivă, abuzul în serviciu, se pedepsesc la fel de grav ca și divulgarea și propagarea de informații false care produc panică sau cele confidențiale. Repet puteți spune : la asta pot răspunde, la asta nu pot răspunde, dar lăsați talentele de dictatori de comedie și încercați să nu ne mai certați că nu aveți atribuții în acest sens.
Din nou … este simplu : "La asta nu pot răspunde!", atât!
Ei bine dar nici cu asta nu prea este firesc, adică nu avem voie să știm câte cazuri sunt? Nu avem voie să știm daca a murit sau nu a murit cineva?
Nu avem voie sa știm ce se întâmplă cu eventualele persoane care au decedat în cazul în care se întâmplă să moară?
Familia va primi corpul victimei?
Se aude că vor fi incinerate. Păi vor fi sau nu incinerate?
Avem crematorii în Brașov?
Dacă familia nu primește corpul, va primii urna cu cenușă?
Sunt întrebări sumbre și situații cumplite, dacă se ajunge acolo, dar aceste situații pot lovi pe oricine și de aceea trebuie să știm. Dacă se întâmplă ceva cu cineva din familia mea trebuie să știu procedurile, în nici un caz să aflu că persoana nu mai există , la câteva zile după ce a fost arsă. Sau mai rău, să îl aștept acasă că poate se vindecă și după ce trece criza să mi se spună ca a fost ars … Doamne ferește de asemenea vremuri.
Domnilor nu este bine asa. Schimbați ceva domnilor, mai micșorați secretomania, mai ușor cu aroganța și falsa senzație de putere ȘI MAI MULTĂ TRANSPARENTA, VĂ RUGĂM!
În alta ordine de idei, din punct de vedere economic, ce se întâmplă cu noi? Domnul Ludivic Orban a anunțat o serie de masuri, care atâtea câte sunt, nu suna rău, dar sunt masuri de macroeconomie masuri care pe omul de la Bl 4 scara 2 apartament 8, nu îl ajuta și nu îl încălzesc cu nimic. S-a mărit plafonul la fondul de garantare la IMM-uri, bun, cu ce il ajuta pe Gheorghe, concret, că el nu are IMM? Statul plătește 75 % din salariul celor întrați în șomaj tehnic. E foarte bine, dar când? Acuma sau la un moment dat? Adică patronul depune o lista de angajați și ii dați bani? Sau trebuie sa plătească și ii va primi? Pai poate nu are? Dacă este restaurant SIGUR NU ARE CA în perioada asta, NU ARE ÎNCASĂRI!!!
Ce facem cu relațiile civile între micii comercianți? Dacă închid restaurantul, proprietarul își vrea banii pe chirie, de unde ii dau? Ca restaurantul este închis? Rezolvați problemele de acest gen printr-o Ordonanța de Urgență sau orice alt act normativ, pentru că sunt situații unde se poate ajunge la dat în cap la propriu și chiar la focare de anarhie.
Ce facem cu ratele la bănci? În Franța, in Germania s-au suspendat, s-au amânat… La noi ce se întâmplă? Primul lucru care l-au spus băncile este ca "noi trebuie sa fim salvate!" Adică, ați venit cu dobânzi uriașe, ați venit cu comisioane și taxe băgate în clauze ascunse și perverse și acuma, când este pandemie, miorlăiți ca niște podiste că trebuie să fiți salvate! Da ăia în vest cum au putut și au înțeles să ajute oamenii? Ce facem cu facturile de gaz, lumină , apă în aceasta perioadă? În Franța, Germania s-au amânat și aceste plăți și s-au suspendat, aici de ce nu se poate? Chiar și în perioada de pandemie, ne temem sa nu supărăm multinaționalele și băncile? Chiar acolo suntem?
Nu vreau să cred că în Franța și Germania s-a putut pentru că fraierii din România plătesc în continuare ca și cum nu ar fi epidemie și stare de urgenta la nivel european., în contextul în care băncile și companiile de furnizare și livrare a utilităților sunt franțuzești, nemțești și austriece... Nu vreau sa cred asa ceva...
Domnilor, rezolvați aceste probleme căci dacă se lungește perioada de pandemie, aceste probleme nerezolvate vor produce tensiuni mari!

Bogdan Gabriel





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu