Amazon

luni, 25 noiembrie 2019

Un mesaj pentru preşedintele României şi pentru guvern

În primul rând vreau să-l felicit pe domnul Iohannis !! Corect este, însă, mai întâi să-i felicit pe toți românii care l-au votat. Vă spun sincer că până ieri, pe la ora 16, mi-era tare frică , că o să pierdem alegerile. Apoi am început să devin mai încrezător. Vă spun sincer că stăteam cu valiza pregătită.
Vreau să le mulțumesc și fraților de peste Prut. Aici intru în miezul problemei. Acești oameni frumoși, care l-au votat pe Iohannis, merită toată atenția sa în materie de politică externă. Toată atenția sa și a guvernului Ludovic Orban. Asta pentru că, până acum, România a avut o politică externă absolut păguboasă. E timpul să terminăm cu sentimentalismele privind frații de peste Prut și să aplicăm proverbul românesc cu fratele și brânza. O politică externă pragmatică.Asta vreau de la noul guvern.
Mai vreau ca Klaus Iohannis, împreună cu noul guvern, să nu-i uite pe românii din Bulgaria,Serbia, Ungaria, Ucraina. În Ucraina se duce o politică de distrugere a tot ceea ce înseamnă minoritate etnică. Sub pretextul conflictului din zona de Est și problemelor cu Rusia, ei distrug toate minoritățile etnice. Aici, chiar dacă știu că pe mulții o să supere ceea ce spun acum, ar trebui să copiem politica externă a Ungariei. Guvernnul de la Budapesta luptă pentru drepturile minorității maghiare din Ucraina. Asta ca să nu mai spun că mulți români din Maramureșul istoric se declară unguri pentru a fi apărați. Asta pentru că statul român nu-i apară.
Paul Szasz Sebeș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu