duminică, 12 august 2012

Galusti cu prune


Galuste de cartofi cu prune- 1 kilogram si jumatate de cartofi albi. 3linguri faina, 200 g unt, 200 g pesmet, 2 oua, 1 lingura gris, sare, zahar, 1 kg prune. Se dau prin masina cartofiii curatiti si fierti. Se amesteca cu ou, faina, gris, putina sare si putin zahar. Se framanta aluatul si se face un sul de 3- 4 cim. din care se taie felii de 1 cm grosime. Fiecare felie se intinde cu cu mana si se imbraca cu ea o pruna( dar fara sanbura sa fie pruna). Se fierb galustele in apa clocotita cu putina sare. Se rumeneste pesmet in unt si se pun galustele in acest pesmet pana se usuca bine. Se servesc fierbinti si cu zahar. Prunele se pun fara samburi, in locul samburelui se pune o bucatica de zahar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu