Amazon

marți, 3 iunie 2014

Mai vreti monarhie ?

Vad ca in Spania, tara monarhica cu traditie, oamenii vor sa renunte la monarhie. Personal nu pot decat sa salut aceasta initiativa.  Foarte bine fac ! La noi mai vad unii care vor monarhie.   Pe un presedinte, bun sau rau, il poti schimba prin vot. Dar pe rege nu il mai poti schimba.  Asa ca tot mai buna e varianta cu republica. Nu vedeti ca si in Marea Britanie sunt zone care vor sa organizeze referendumuri pentru iesirea din componenta. Nu vor sa fie supusii reginei. Eu nu spun ca la noi monarhia nu a avut un rol in faurirea Romaniei Mari, ba din contra. Insa nu pot sa uit dictatura lui Carol al- II -lea. Nu pot sa uit ca" regele"( desi corect e fostul rege deoarece nu mai e in functie) Mihai, pe care unii il tot lauda, a  cedat Basarabia si Bucovina de Nord.  De aceea multi oameni de acolo ne urasc si ne vor sa mai auda din Romania. Tocmai de aceea spun: TRAIASCA REPUBLICA, CA FORMA DE GUVERNAMANT.

2 comentarii:

  1. Traiasca Monarhia!...a ajuns la 45% la noi.....vezi sondajul...http://www.inscop.ro/mai-2014-monarhia/
    Habar nu ai istorie, vezi ca Basarabia si bucovina au fost pierdute in urma pactului ribentrop Molotov din 1939 si Mihai I a devenit rege la 6 septembrie 1940. In urma pactului au mai pierdut teritorii si slovacia, polonia, tarile baltice, finlanda etc..
    Aceasta tara a fost facuta de regi: Carol I - independenta romaniei, ne-a scos de sub jugul turcesc si ne-a civilizat. Ferdinand afacaut marea unire, unind toate tarile romane in hotarele romaniei mari. CArol II a fost un rege controversat, dar a adus cea mai mare crestere economica a noastra din perioada interbelica. Faptul ca a instaurat dictatura era cat s epoate de normal atunci, nu uita ca era razboi si in toata europa erau dictaturi. Mihai I a readus transilvania in trupul tarii prin actul dela 23 august ca altfel URSS ne desfinta ca stat.
    La noi republica nu a mers si nu merge plus ca este ilegala instalata de tancurile sovietice .
    Scuza voastra este ca un presedinte il poti schimba. Cum? te inteb eu..Base la referendum a spus ca nu pleaca. LA noi un presedinte sta cate 10 ani ca este reales ptr un kil de ulei si zahar: ilic a stat 10 ani, base 10 ani si altoamna vina plagiatorul. Romanii cand sunt pusi sa aleaga o fac de toata jene, vezi ce presedinti am aavut: ilici, tapul, base etc..Presedintii sunt oameni politici si de aici probleme, manevrabili,. afaceri gen flota, terenuri etc. Regele nu este om politic si aduca un echilibru fiind garantul democratiei.
    In anglia monarhia are peste 80% si restul sunt republicani. In spania vor abolirea monarhiei cativa catalani comunsiti ce vor o republica cu capiutala la barcealona. Spania a mai fost republica in anii 30 si au dat direct in dictatura lui franco si razboi civil. Monarhia ia ridicat enorm. Romanii muncesc cel mai mult in spania si anglia, deci monarhii. In tarile europene monarhice est cel mai mare nivel de trai si salarii: suedia, danemarca, norvegia tara cu cel mai mare nivel de trai din lume, monaco, lichtenstein, luxemborg etc..
    La noi republica nu amers si nu merge...Traiasca Monarhia ce a ridicat acesata tara!! Nu mai vrem presedinti cacarai, plagiatori , bolsevici etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Traiasca republica ! Republica este foarte legala si prevazuta in constituie ! Si nu veniti sa ma invatati pe mine istorie. Acest" rege" a abandonat in 1944 Basarabia si Nordul Bucovinei. Intamplarea face ca am luat 1 la un concurs national de istorie.

      Ștergere