Amazon

sâmbătă, 15 decembrie 2012

Panama- iubirea mea( ultima parte)

Juan o conduce pe Andreea la el acasa. Ea a a refuzat initial, dar acesta a convns-o ca la hotel nu poate sta, deoarece e moarta oficial. Ajungand acasa, ii face cunostinta cu tatal lui, si il roaga pe acesta daca el nu poate sa o ajute pe Andreea.Acesta isi aduce aminte ca are niste prieteni la Ambasada Romana.  Juan si cu  Andreea ies la o  plimbare eara prin oras. Cei doi merg sa ia cina la un restaurant.

- Cum ti se pare tara noastra?
-  E frumoasa, oamenii par prietenosi.
- Da, unii sunt, nu toti.
- Dar tu ce stii despre Romania?
- Romania? Ceausescu, Hagi, Nadia Comaneci.
- Dar despre Republica Moldova ai auzit?
- Nu, nu am auzit.
-  Basarabia  e o bucata de pamant romanesc, ocupata de rusi de mai multe ori. La 27 august 1991, o parte din Basarabia, denumita Republica Moldova, si-a proclamat independenta.

Discutia lor este intreupta de un telefon. Tatal lui Juan i-a sunat ca sa le spuna ca a discutat cu amicii sai de la ambasada, si ca maine trebuie sa se prezinte.


  A doua zi dimineata, cei doi asteptau la ambasada.  Cei de acolo i-au explicat ca cel mai bine ar fi sa revina in tara, si sa mearga la Ministerul de Interne, ei doar putand sa informeze Bucurestiul. Problema era ca ea nu mai avea bani de transport, insa Juan se ofera s-o ajute.
 Pe avion incepuse sa se gandeasca ce o sa faca cu viata ei.  Nu stia ce simte Juan pentru ea. Ce sa-i spuna sotului ei. Se gandea sa-i ceara divortul, dar nu stia daca acesta va accepta.  Ajunge acasa obosita, stiind ca sotul ei e la servici, ea incearca sa deschida usa cu cheia ei, cand constata cu stupoarea ca usa e deschisa. Intra cu frica, crezand ca-i vreun hot. Cand da sa intre in dormitor, isi surprinde sotul cu una in pat. Cand o vede se speri de moarte.
- Ce ai draga, ai vazut vreo fantoma? intreba ea.
- Pai, pai, pai, au zis,zis, zis ca, ca, ca ai murit.  Spune el balbaindu-se
- Ah, da, vad, si tu acum esti in doliu!
 Intre timp, cealalta femeie se imbraca si pleaca.  Ea ii zice sa plece din casa si ca vrea sa divorteze. Dupa aceea il suna pe Juan si-i spune ca dupa ce rezolva problemele din Romania se intoarce in Panama. I spune ca procedura o obliga sa stea cateva zile in tara. A doua zi se duce la Ministerul de Interne si rezolva problema cu moartea sa, apoi merge sa depuna cererea de divort. Deoarece nu au fost probleme de nicio parte, divortul a decurs repede.  Isi rezerva un bilet de avion cu directia Panama, de data aceasta cursa directa, ca sa nu mai aiba vreo problema. Statea si se gandea  la toata viata ei si la intamplarile din ultimele zile, fara sa stie  ce surpriza fericita o asteapta la aeroport. Juan astepta sa aterizeze avionul.   insa nu mai avea rabdare. In sfarsit avionul aterizase si o vede ca vine. Cei doi se imbratiseaza bucurosi.,iar el o intreaba
  - Vrei sa fii sotia mea?
- Da, raspunde ea foarte emotionata.


    Dupa 1 an:  Cei doi ies din maternitate, impreuna cu fetita lor, Juana Maria, fiind cei mai bucurosi parinti;

Un comentariu:

  1. Bravo, Paul! Eşti un visător incurabil... Mă gîndesc dacă între Tine şi Juan este vre-o legătură... Oricum, povestea este frumoasă, captivantă, ultima parte chiar m-a ţinut cu sufletul la gură... Nu poţi condamna nici pe unul din ei, fiindcă în căpşorul fiecărui erou încolţise un gînd ascuns.. . Aşa e viaţa: INCLUDE ŞI-UN PĂCAT SUBLIM... SUCCESE! AI STOFĂ!

    RăspundețiȘtergere